Peter Opeka za prijatelje

V nabito polni dvorani hale Tivoli smo imeli 17.10. 2015 čast gostiti Petra Opeko, enega največjih humanitarnih delavcev našega časa, ki pričuje s svojim nesebičnim delom za revne na Madagaskarju in navdihuje ljudi po vsem svetu. Dogodek je bil predvajan na TV SLO1, Radiu Slovenija in Radiu Ognjišče. 

Sporočila in delo Petra Opeke vedno znova navdušuje – tako je bilo tudi na dogodku v Tivoliju. To je bila manifestacija odločnosti, upanja in prijateljstva.

Začnite delati TAKOJ

Opeka nam s svojimi razmišljanji postavlja ogledalo, ko pravi: “Mi moramo začeti delati TAKOJ. To smo delali v Akamasoi (op. skupnost, ki jo je ustanovil Opeka na Madagaskarju). Takoj smo sprejeli družino, takoj smo ustvarjali delovna mesta, takoj smo gradili šole. Nismo čakali!”

Evropa brez odločnosti in veselja

“Ko danes prosimo EU za projekt, nam rečejo ‘čez tri leta začnemo’. Koliko naših bratov in sester bo v treh letih pomrlo? V Evropi imate dovolj denarja, a nimate veselja.”

To je Slovenija

Na dogodku smo gostili ugledne goste

ter vrhunske glasbene izvajalce. Modrijani,

Perpetuum Jazzile

ter Alfa in Omega.

Ponosen na Slovence in Slovenijo

Prireditev je bila dobrodelna. Z dogodkom in ob predvajanju na TV SLO1 smo zbrali 246.106 evrov pomoči za delo Petra Opeke. Opeka pravi: “Zelo sem ponosen, ko turistom, ki pridejo v Akamasoa, povem ‘to je naredila Slovenija’. Že 6 let dajete vi, prijatelji iz Slovenije, 7000 otrokom riž vsak dan – da se lahko učijo, da gredo lahko v šolo, da imajo boljšo bodočnost. Hvala lepa!”

Pojdi med ljudi

Ob koncu je Opeka znova pokazal, kje se počuti najbolje – med ljudmi.