Svet katoliških laikov Slovenije v podporo Majniški deklaraciji

Majniška deklaracija 2014 odseva prizadevanje za skupno dobro slovenskega naroda

V Svetu katoliških laikov Slovenije, ki združuje več kot 30 civilnodružbenih organizacij in gibanj, podpiramo domoljubje in povezovanje v skupnih prizadevanjih za dobro Slovenije, zato smo 16. maja 2014 podpisali Majniško deklaracijo 2014. V njej namreč prepoznavamo pomembno sporočilo za naš narod.

Menimo, da Majniška deklaracija 2014 odseva prizadevanje za skupno dobro slovenskega naroda in naše domovine. Spodbuja nas, da se kljub krizi vrednot in soočanju s finančno krizo ne prepuščamo malodušju ter da sami ustvarjamo svojo lastno prihodnost.

Pozdravljamo prizadevanja civilne družbe za pravično Slovenijo, ki potekajo na demokratičen in spoštljiv način. Vse ljudi dobre volje zato vabimo, da tudi sami podpišejo Majniško deklaracijo 2014 in da se udeležijo shoda v njeno podporo, ki bo v nedeljo, 18. maja 2014, ob 15. uri na Prešernovem trgu v Ljubljani.

Bl. Anton Martin Slomšek nam je že davno položil na srce: »Kdor svojo domovino ljubi, se bo vsega veselil, kar srečo domovine povišuje. Dober državljan je pripravljen z besedo in dejanjem svoji domovini v potrebi po svoji moči pomagati.«

Bog blagoslovi Slovenijo!

Svet katoliških laikov Slovenije