Pedro Opeka: “V našem narodu je veliko dobrote!”

Prireditev, ki je nastala v organizaciji Civilne družbe za pravično Slovenijo in je potekala 18.11. v nabito polni unionski dvorani v Ljubljani, je ob predvajanju na prvem programu TVS na božični dan 25.12. in ponovitvi 28.12. pospremilo naših 40 prostovoljcev, ki so sprejeli okrog 5500 klicev z vseh koncev Slovenije. Zbrali smo 140.087€ za malgaške otroke.

Misijonar Opeka se je ganjen zahvalil za prejet dar z besedami: ” Kakšno veselje je sporočilo, da ste na Božični dan zbrali takšno veliko vsoto denarja za pomoč naših otrok. Slovenija je še enkrat dokazala, da je v našem narodu veliko dobrote, kljub temu, da kriza ogroža tudi družine v Sloveniji. Sporočite prosim vsem prijateljem, prostovoljcem našo zahvalo in naše priznanje, v imenu vseh naših družin v Združenju Akamasoa in seveda še posebej naših otrok, ki bodo neposredno deležni pomoči, ki ste jo zbrali na Božični dan! Leto 2013 bo tako zaključeno z najlepšimi dejanji, ki so dejanja dobrote in prijateljstva brez meja! Za tak svet ljubezni in dobrote se je Bog učlovečil v Jezusu in bil rojen v Betlehemu.”

Dobrodelna akcija, ki je nastala na osnovi pričevanja misijonarja v Unionski dvorani, pomeni nov mejnik v slovenski dobrodelnosti, saj smo zbrali za več kot 700.000 obrokov za malgaške šolarje v Opekovem združenju Dobri prijatelji. Teh je več kot 11.000 in Peter Opeka se bori, da bi bil vsak od njih, vsak dan, tudi v času počitnic, deležen krožnika riža.

V Civilni družbi za pravično Slovenijo se zahvaljujemo vsem darovalcem in prostovoljcem, ki so s svojo velikodušnostjo in požrtvovalnostjo prispevali k uspehu akcije.

Peter Opeka je med nami, pričevanje o pravici in pravičnosti, si lahko ogledate na povezavi v arhivu RTV Slovenija.

Civilna družba za pravično Slovenijo