Pričevanje misijonarja Opeke v nabito polni Unionski dvorani

Na sinočnjem pričevanju misijonarja Petra Opeka v organizaciji Civilne družbe za pravično Slovenijo so obiskovalci zbrali 13.994,28 evrov za otroke v skupnosti Akamasoa – dobri prijatelji na Madagaskarju. Zahvaljujemo se za velik dar in tudi za strpnost posebej tistih obiskovalcev, ki zaradi gneče niso mogli v Unionsko dvorano in so ostali v preddverju in na hodnikih. Posebna zahvala visokim gostom na čelu s predsednikom republike Borutom Pahorjem, predsednikom Ustavnega sodišča Miroslavom Mozetičem in predsednikom SAZU akademikom Jožetom Trontljem, ki so s svojo udeležbo prispevali k uspehu prireditve. Zbiranje sredstev se bo nadaljevalo na Božič, ko bo predvajan posnetek pričevanja na nacionalni televiziji in bo vzpostavljen tudi posebni klicni center!

Na povabilo in v organizaciji Civilne družbe za pravično Slovenijo je sinoči v nabito polni Unionski dvorani v Ljubljani potekalo zelo odmevno pričevanje slovenskega rojaka in misijonarja na Madagaskarju patra Petra (Pedro) Opeke.

V nastopu z naslovom O pravici in pravičnosti je misijonar Peter Opeka na primeru svojega dela na Madagaskarju pred navdušeno množico dokazal, da spada med največje moralne avtoritete našega časa. Še posebej smo lahko ponosni, ker je misijonar Opeka naš rojak, sin slovenskih izseljencev v Argentini.

Sinočnje prireditve se je udeležilo preko 1400 obiskovalcev, žal vsi niso mogli v dvorano. Še posebej je razveseljujoče dejstvo, da se je obiska udeležilo ogromno mladih, kar kaže, da tudi mlajša populacija išče pozitivne vzore in da ji je mar za svet okoli nas.

Prireditev »Peter Opeka je med nami – pričevanje o pravici in pravičnosti« je bila tudi humanitarnega značaja. Udeleženci srečanja z misijonarjem Opeko smo na sinočnji prireditvi zbrali 13.994,28 evrov prostovoljnih prispevkov, medtem ko so mnogi večje zneske darovali še neposredno misijonarju Opeki. Organizator srečanja Civilna družba za pravično Slovenijo, v sodelovanju s Socialno akademijo, Unipas in Mrežo idej, se zahvaljuje vsem ljudem dobre volje, ki so podarili ta sredstva. Celoten znesek bo namenjen za potrebe malgaških sirot. Poleg tega se Civilna družba za pravično Slovenijo zahvaljuje medijem za pomoč pri promociji in obveščanju širše slovenske javnosti o dogodku. Še posebej pa se organizatorji zahvaljujemo številnim posameznikom in skupinam, ki so s svojim prostovoljnim delom prispevali k izvrstni izvedbi odmevnega srečanja misijonarja Petra Opeke z navzočimi v Unionski dvorani v Ljubljani.