Podpis peticije proti davku na nepremičnine

Civilna družba za pravično Slovenijo je stališča v zvezi z davkom na nepremičnine predstavila na novinarski konferenci 16.10.2013 in tudi v izjavi opozorila, da je predlog nepravičen in nedomišljen ter zato neprimeren za sprejem.

(povezava na izjavo za javnost)

Žal je vlada kljub nasprotovanju tudi številnih drugih organizacij in skupin pripombe ignorirala ter vložila predlog zakona v hiter sprejem po nujnem postopku. Takšno ravnanje je nedopustno, saj posiljuje državljane z nedomišljenimi in nepravičnimi rešitvami ter nedopustno znižuje nivo demokratične komunikacije v razviti družbi. Vlada izkazuje zgolj brezglavo željo po reševanju proračuna in nepripravljenost na uvedbo gospodarnejšega trošenja javnega denarja.

Zato pozivamo vse, ki vam ni vseeno kako v tej državi živimo in bomo živeli, da svoje nasprotovanje predlaganemu davku na nepremičnine izrazite s podpisom peticije.

(POVEZAVA NA ELEKTRONSKO PETICIJO PROTI DAVKU NA NEPREMIČNINE)

Za tiste, ki vam bolj ustreza klasična papirna oblika, ki jo lahko pošljete po pošti (ZOCD, Cankarjeva 1/IV, 1000 Ljubljana) ali skenirano na mail (za.pravicno.slovenijo@zocd.si), je obrazec na voljo na spodnji povezavi.

(povezava na pdf obrazec)