Odprto pismo odgovorni urednici informativnega programa RTV Slovenija

Odprto pismo gospe Kseniji Horvat Petrovčič, odgovorni urednici informativnega programa RTVS

Spoštovana gospa Horvat Petrovčič,

V intervjuju za časopis Delo pravite, da vas še nihče ni poklical s kakšno pripombo ali pritožbo glede vsebine informativnega programa.

Opozoriti vas želimo, da je Zavod za oživitev civilne družbe napisal izjavo o sporu med zgodovinarjem Repetom in Študijskim centrom za narodno spravo. Izjavo smo med drugimi poslali tudi vam osebno, pa na TVS sploh ni bila omenjena.

Ker je TVS omogočila predstavnikom Liberalne akademije predstavitev njihovih stališč na isto temo, pričakujemo, da boste v skladu z vašim uravnoteženim pristopom k urednikovanju informativnega programa, omogočili objavo našega prispevka, bodisi v celoti, ali v skrajšani obliki. Za to se zavzemamo posebno zato, ker si je Liberalna akademija na RTV Slovenija s svojo številčno prisotnostjo izborila priviligiran položaj. Glede na dejstvo, da iz različnih koncev prihaja ugotovitev, da so civilne organizacije v slovenskem političnem življenju premalo prisotne, želimo, da nam to prisotnost omogočite.

Ker je TVS nacionalna televizija in kot taka last vseh nas, vsekakor pričakujemo, da boste v okviru kulturnega dialoga našemu pričakovanju ugodili.

Za razumevanje se vam vnaprej zahvaljujemo.

Z lepimi pozdravi,
Za Zavod za oživitev civilne družbe
Mag. Andrej Aplenc
Dr. Janez Jerovšek